Huisapotheker

Uw huisapotheker?

Als huisapotheker volgen wij jouw behandeling op en begeleiden wij je bij het gebruik van je geneesmiddelen.
Hiervoor kunnen wij voor jou een medicatieschema opstellen en bijwerken indien nodig. In jouw farmaceutisch dossier worden alle afgeleverde geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten bijgehouden, die jouw behandeling kunnen beïnvloeden.

Dit opgestelde medicatieschema bevat alle nutigge informatie over hoe en wanneer je welke geneesmiddelen best inneemt. Bij elke medische afspraak kan je dit schema meenemen (je huisarts, je specialist, ...) zodat de nodige informatie voorhanden is.

Hoe je huisapotheker kiezen?

Om zijn rol als huisapotheker te kunnen vervullen, zal je apotheker je om een dubbele toestemming vragen. De eerste is je toestemming voor ‘voortgezette farmaceutische zorg’ die door je huisapotheker verstrekt kan worden; de tweede is je toestemming voor het elektronisch uitwisselen van je gezondheidsgegevens met de zorgverstrekkers die je behandelen. Door die elektronische uitwisseling heeft je huisapotheker toegang tot de gegevens in je gedeeld farmaceutisch dossier en kan hij je een volledig medicatieschema bezorgen. Die dubbele toestemming moet schriftelijk worden bevestigd. Daarom zal je huisapotheker je vragen om een overeenkomst ‘Huisapotheker’ te ondertekenen.

Hoeveel kost de dienstverlening van je huisapotheker?

De prestaties van de huisapotheker worden vergoed door middel van een jaarlijks forfait per patiënt. Voor chronische patiënten in de ambulante sector (dus niet in woonzorgcentra) is dat forfait volledig ten laste van het RIZIV en hoef je dus zelf niets te betalen.

Nieuwsflits

Search

Gebruikersmenu